A cappella-koret Via Vitae består av unge voksne fra 18 år og oppover, som bor rundt om i hele Norge. Blant sangerne finnes både musikkstudenter og gode amatører. Alle deler gleden over å synge på et høyt nivå i et sosialt og humørfylt fellesskap.

Via Vitae holder konserter omtrent fem ganger i året. Som regel er det i en kirke et eller annet sted i nydelige Norge, men en gang i blant tar vi oss også en tur til utlandet. Vi har blant annet gjestet byer som Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand og Harstad, mindre steder som Førde, Jeløy, Tingvoll og Rakkestad, og deltatt på musikkfestivaler som Europa Cantat i Pécs, Ungarn (2015) og Jakobs Dagar i Jakobstad, Finland (2011).

Via Vitae ble stiftet i 2004, med utspring fra Ung Kirkesangs korsommerskole, med dirigent Lars Kristian Håkestad Eliassen som en av initiativtakerne. Han er fortsatt korets kunstneriske leder. Korets navn, Via Vitae, betyr livets vei på latin.

Som medlem i Via Vitae vil du få mange fine opplevelser. Du blir godt kjent med sangerne i koret, og du får reise på tur både i Norge og til utlandet. Vi er opptatt av at vi skal skape og formidle vakker musikk på et høyt musikalsk nivå. Samtidig er vi er minst like opptatt av at vi skal ha det artig og sosialt. Denne kombinasjonen gjør at vi er en godt sammensveiset gjeng med korentusiaster.

Vi er veldig glade i å få med flere inn i koret. Hvis du vil bli med oss på nye eventyr kan du ta kontakt med dirigenten for en uformell prøvesang.

Ta gjerne kontakt dersom du vil ha Via Vitae på besøk i din menighet eller by, eller er interessert i å inngå sponsoravtale med oss.