Tidligere

Dette er våre tidligere samlinger

2024

Tilbakeblikk fra Rakkestad

Helgen 19 – 21. januar var vi endelig tilbake i Rakkestad. Der har vi vært et par ganger tidligere, og vi blir alltid tatt svært godt imot😊 På fredagen hadde vi en øvelse i tre timer hvor vi blant annet øvde på noen nye sanger: Ingen vinner frem til den evige ro, Se hvor klarner det nu opp på jorden, Bukkevisa og I Oletjedn, i olekjinn. Som alltid er det litt spennende å se hvor mange som rekker frem til starten av øvelsen da sangerne kommer fra hele landet og det var et skikkelig snøvær. Men innen øvelsen var slutt var i alle fall alle sammen på plass.

Vi hadde øvelse hele lørdagen hvor vi jobbet oss sammen med vår nye dirigent, da dette var den første konserten alene med han. Forrige gang vi var samlet var det en felles konsert med tre kor og dirigenter. Vi hadde også med oss to nye sangere. Konsertrepertoaret besto av noe nytt og noe velkjent for oss som har sunget en stund i koret. Det var blant annet Ve no velkomne med æra av Tveit, Bogoroditse Djevo av Pärt og Rachmaninov, Birds av Bremnes, Gøta av Karlsson og Beati quorum via av Stanford.

Koret bodde hjemme hos korister som bodde i fylket og på søndagen flyttet vi oss til Mysen for å synge på gudstjeneste i Mysen metodistkirke. Etter gudstjenesten ble det kirkekaffe med et par bedehussamler etter ønske fra vårt gode vertskap, før vi dro hvert til vårt.

2023

Tilbakeblikk fra Bø

22-24 september møttes vi i Bø kirke i Telemark. Denne samlingen skulle egentlig være den første samlingen med ny dirigent Trym Ramlo Ystad, men han ble dessverre syk. Vi var så heldige at vi ble reddet av vår faste vikardirigent Andreas Stensholt, som kastet seg rundt på svært kort varsel. På fredagen øvde vi et par timer til konserten før vi dro til ulike steder for å overnatte. På lørdagen øvde vi først litt til konserten med stykker som Lux aeterna av Elgar, Even when he is silent av Arnesen, Ave maris stella av Lavoy og Peace I leave with you av Nystedt, for å nevne noe. Deretter øvde vi på Faure sitt requiem som vi skal synge i Oslo domkirke 11.november sammen med Oslo domkirkes ungdomskor og Oslo vokalensemble. På søndagen sang vi på gudstjeneste før vi dro hvert til vårt.

Tilbakeblikk fra sommersamling

Medlemmene i Via Vitae på samlingen i Sverige, gruppebilde fremfor et tregusEttersom vi har vært på jakt etter en ny dirigent for koret vårt, startet vi vår sommersamling med prøvedirigering i Oslo. Vi har vært så heldig å få inn mange gode søkere og hadde innkalt hele sju dirigenter til prøvedirigering. Det var veldig spennende å møte så mange dyktige dirigenter, men det var også ganske krevende å være 100 % oppmerksom på øvelse gjennom to hele dager. Allikevel er det det som må til for at vi kan gi alle dirigentene en god opplevelse og selv få et godt inntrykk av hvordan de vil øve med koret. Prøvedirigeringen var lagt over to dager. I løpet av de to første dagene avholdt vi også et årsmøte og flyttet oss videre til Tanum i Sverige. Der var vi så heldig å få overnatte på «stugan» til noen i koret, og vi hadde det som base resten av samlingen.

Deretter hadde vi en hel dag som var satt av til øving. Vi øvde på repertoaret for konsertene de neste dagene, men så også litt på requiem av Faurè som vi skal synge sammen med Oslo domkirkes ungdomskor i Oslo domkirke 10-12. november.

Den neste dagen var det tid for konserter. Vi startet med en lunsjkonsert på Skjelfoss psykiatriske senter. Koret har sjeldent sunget på institusjoner, så det var fint å få lov til å synge for et litt annet publikum enn vi pleier. De fleste pasientene hadde neppe hørt slik kormusikk tidligere, men satte stor pris på det. Så gikk turen videre til Moss hvor vi holdt konsert på Moss Arena. Tittelen på konserten var «Med håp om fred». Det var en veldig fin oppbygging i konserten med sanger som Peace av Knut Nystedt, Ave Maris Stella av Grieg og Lavoy, O nata lux av Lauridsen, Turlutte acadienne montrealaise av Saindon og An irish blessing.

Den siste dagen dro vi til et fantastisk idyllisk lite sted i Sverige som heter Klädesholmen. Vi brukte dagen på øving, og noen spreke korister tok seg et lite bad i lunsjpausen. På kvelden avsluttet vi vår lille sommerturnè med konsert for en fullsatt kirke før vi dro tilbake til stugan for en felles middag og en hyggelig kveld.

Tilbakeblikk fra Viken

Soloppgang over Gjøvik10 – 12 mars dro vi til Viken folkehøgskole på Gjøvik. Ettersom vi nå starter prosessen med å finne en ny dirigent for koret hadde vi et medlemsmøte på fredagen hvor vi diskuterte hva som er viktig for oss i denne prosessen og hvordan vi ønsker at koret skal drives fremover. Det var mange gode refleksjoner og fint å få tid til å prate om fremtiden til koret. Vi rakk også en kort øvelse fredag kveld.

På lørdagen startet vi dagen sammen med elevene på folkehøgskolen hvor vi hadde et felles seminar. Vi jobbet blant annet med sangene Birds av Ola Bremnes og refrenget på Funeral Ikos av Tavener. Det var veldig moro å få synge sammen med så mange 😊 På Viken folkehøgskole er det underholdning lørdag kveld, så denne kvelden var det vi som sto for underholdningen med vår konsert. Vi viste frem et bredt repertoar av sanger. O nata lux av Morten Lauridsen, Turlutte acadienne montrelaise av Marie-Claire Saindon, To the mothers in Brazil av Lars Jansson, Ave Maris Stella av Edvard Grieg og El grillo av Josquin des Prez, for å nevne noe. Mot slutten av konserten ble alle elevene med på å synge refrenget av Funeral Ikos.

Ofte synger vi på gudstjeneste på søndagene, men denne søndagen hadde vi satt av til øving på repertoaret for sommersamlingen. Da skal vi først møtes i Oslo for å ha prøvedirigering med nye dirigenter før vi drar til Tanum i Sverige.

Tilbakeblikk fra Bodø

Vi startet året med å dra til Bodø 20. – 22. januar. Vi møttes på fredagen i Bodø domkirke for å øve et par timer før vi gikk ut for å spise. I helgen hadde vi også med oss to prøvesangere som var med oss hele samlingen. På lørdag var det tid for å øve til kveldens konsert. Konsertrepertoaret vi jobber med nå heter lysglimt og inkluderer sanger om lys, sol, stjerner o.l. Vi sang Northern lights av Ola Gjeilo, Ave Maris Stella av Edvard Grieg, O nata lux av Morten Lauridsen, På jorden et sted av Ludvig Irgens-Jensen og Warum ist das licht gegeben av Johannes Brahms, for å nevne noe. Det var helt fantastisk å synge i Bodø domkirke. Dessverre var det ikke så altfor mange som turte begi seg ut på de isdekte veiene frem til kirka, men publikum som var der var utrolig entusiastiske.

Det var fint å få møtes igjen i Bodø, men det var litt vemodig at dette var dirigenten vår Lars Kristian sin siste konsert. Lars Kristian var med på å starte koret i 2004 og har vært vår stødige, dyktige og kreative kunstneriske leder siden den gang. Vi avsluttet lørdagen med en middag og hyllest til han.

På søndagen sang vi på gudstjeneste før vi bega oss på turen hjemover. Noe som skulle vise seg å bli litt utfordrende for flere i koret. Pga. dårlig vær og utsatte avganger tok det litt tid før alle var hjemme igjen etter denne samlingen. Godt at det ikke er en typisk avslutning for samlingene. Neste gang ses vi på Viken folkehøgskole i på Gjøvik.

2022

Tilbakeblikk fra Oslo!

11-13 november møttes vi til samling i KaKoret Via Vitae står i tett halvsirkel i Kampen kirke og synger. Alle har svarte klær på.mpen kirke i Oslo. Vi startet fredagen med å ha møter i de ulike ansvarsgruppene. Koret drifter seg selv og det betyr at alle som har vært medlem i over ett år er med i en ansvarsgruppe. Gruppene jobber med økonomi, pr, praktiske forhold som å planlegge samlingene og rapportering av konserter.
På lørdagen startet vi med å øve inn vårt nyeste repertoar lysglimt. Fellesnevneren for musikken er at den omhandler lys, på en eller annen måte. Nordlys, sol, skyer og skygger er alle elementer som vil være i fokus. Deretter fikk vi besøk av Vox humana for å øve sammen med dem og deres dirigent Liv Astrid Dahl. På konserten sang vi hver vår del og hadde to felles nummer, «Ve no velkomen med æra» og «Masurka».
Etter konserten inviterte vi Vox humana til å spise taco sammen med oss. Det ble en veldig hyggelig kveld med masse allsang og latter.

Tilbakeblikk sommersamling i Oslo og Fredrikstad!

Koret står i en rad og trener å kaste frisbee på en gressplan29. juni – 3. juli møttes vi på Nordstrand i Oslo for vår sommersamling. Vi startet samlingen onsdag ettermiddag med å se på et nytt prosjekt kalt «Lysglimt». Vi fikk en liten smakebit på flere spennende stykker som Weather report av Bob Chilcott, Pikse litaania (Litany to thunder) av Veljo Tormis og Warum ist das licht gegeben av J. Brahms.

Det er sjelden vi har en hel dagen uten øving på samling, men etter en lang periode med mindre sosial aktivitet valgte vi å ha like mye fokus på det sosiale som det musikalske under denne samlingen. Vi startet torsdagen med et kurs i diskgolf på Ekeberg. Vår dirigent er en ivrig diskgolf-spiller og hadde et lite kurs for oss før vi delte oss inn i grupper. Etter en dag på Ekeberg dro vi tilbake til Nordstrand for å spise pizza og ha årsmøte.

På fredagen øvet vi hele dagen i Nordstrand kirke. Vi øvet på nytt repertoar, men også på repertoaret for konserten dagen etter. Vi avsluttet dagen med felles grilling.

Lørdag var det tid for konsert. Vi tok turen til Fredrikstad for å synge i Glemmen kirke. Vi fremførte konserten «Jorden rundt på 80 min» med stykker som Bruremarsj fra Sørfold, Ved havet av Pettersson-Berger, This marriage av Eric Whitacre, Muusika av Pärt Uusberg og Ved Rondane av Edvard Grieg, for å nevne noe.

Søndagen avsluttet vi sommersamlingen ved å synge på gudstjeneste i Nordstrand kirke.

 • Ålesund 11. – 13. mars. Konsert i Ålesund kirke 12. mars kl. 18

.

2021

 • Trondheim, 19. – 21. november. Konsert i Strindheim Kirke, 20. november kl. 18
 • Fredrikstad, 24. – 26. september.  Kveldsmesse i Fredrikstad domkirke 25. september kl. 18
 • Stavanger, 22. – 25. juli

.

2020

 • Oslo, 18. – 20. september. Konsert i Nordstrand kirke 19. september kl. 19

.

Tilbakeblikk fra Oslo!

VV - Oslosommer VV - Oslosommer2Endelig fikk vi ha Via Vitae-samling igjen! Denne helgen, 26. – 28. juni, har vi vært i Oslo og øvd i henholdsvis Skøyen kirke og på Oslo by Steinerskole. Samlingen ble dog ganske annerledes enn planlagt. Egentlig skulle vi være øvingskor for tre dirigenter med mentor denne helgen, men ettersom alle dirigentene måtte melde pass grunnet korona-situasjonen, stilte jammen mentoren Håkon Nystedt opp selv og ledet oss igjennom en fantastisk og lærerik «masterclass» med Frank Matins messe for dobbeltkor på lørdagen. Tusen takk! På søndagen fikk vi testet ut korledelse over Zoom med vår egen sopran Beate som Andreas sine «extended arms». Det fungerte overraskende bra, men vi er nok alle enige om at å ha dirigenten til stede i øvingslokalet er å foretrekke 😉 I tillegg har vi hatt årsmøte denne helgen og konstituert nytt styre, samt hatt noen svært gøyale sosialkvelder med både Kahoot og lag-rebus. Vi har også fått tre nye kormedlemmer denne helgen, så det er vi svært glade for!

Tilbakeblikk fra Bergen!

Siste helgen i januar (31. januar – 2. februar) møttes vi alle i Bergen for å synge to konserter. På fredagen hadde vi konsert i Nykirken hvor vi fremførte vår konsert «Brigde of song». Vi har sunget denne konserten flere ganger nå og begynner å bli veldig glad i den fine musikken. Vår faste dirigent har permisjon dette semesteret, så vi var så heldige å få med oss dirigent og tidligere medlem i koret Andreas Stensholt. Lørdagen møtte vi Biskopshavn ungdomskor for å øve til felles konsert på kvelden. Vi har samarbeidet med dem tidligere, og det var hyggelig å møte jentene igjen. Felles på programmet var Nattjoik og Eat nemen vuelie av Frode Fjellheim, Do not stand at my grave and weep av Robert Priceman, og Hymn to the eternal flame av Stephen Paulus. Resten av helgen øvet vi på messe for dobbeltkor av Frank Martin som vi skal synge i løpet av året. På søndagen sang vi på gudstjenesten i Biskopshavn kirke før vi reiste hjem.

.

2019

.

Tilbakeblikk fra Tingvoll!

15. – 17. november reiste Via Vitae til et av våre klare favorittsteder, nemlig Tingvoll! I kjent Tingvoll-stil stilte lokalbefolkningen villig opp med både biler og hus for å frakte og huse alle våre kormedlemmer, noe vi er uendelig takknemlige for! Denne gangen hadde vi ingen fredagskonsert, så fredagskvelden ble brukt til å øve på «Jorden rundt på 80 dager»-repertoar samt litt gudstjenesterepertoar til søndagen. På lørdagen fikk vi en lang, god og produktiv øvingsdag. De av kormedlemmene som hadde lyst fikk privatomvisning av lommekjente Ole Henrik i alle Tingvoll kirkes hemmelige kriker og kroker, noe som var veldig spennende. På kvelden hadde vi konsert i Tingvoll kirke og som vanlig skuffet ikke Tingvoll med publikum. Etter en vellykket konsert reiste vi alle hjem til foreldrene til Ole Henrik og hadde en koselig taco-kveld. Vi var også så heldige å få tildelt hver vår flotte bok om Tingvoll kirke og dens lange og spennende historie. Tusen takk! På søndagen sang vi på gudstjenesten i Tingvoll kirke, og hadde både dratt frem noen gamle Via Vitae-slagere som «Snart rinner en dag» og øvd inn noe helt nytt, som Hovlands motett «Himmel og jord» i forbindelse med gudstjenestens tekster og tema. Det ble en flott gudstjeneste, og også litt spesiell i og med at det var det siste vi gjorde sammen med vår kjære dirigent Lars Kristian på en stund i og med at han skal ut i permisjon det neste semesteret. Vi takker for gjestfriheten og kan definitivt si «På gjensyn, Tingvoll!».

Tilbakeblikk fra Kristiansand!

20. – 22. september reiste vi nedover til det glade Sørland. På fredagen hadde vi konsert i Vågsbygd kirke med Bridge of Song-repertoaret vårt, og det ble en fin konsert. På lørdagen reiste vi videre til Lillesand med øvelser i Lillesand kirke. Lillesand kunne by på deilig, forsinket sommervær, så enhver pause ble tilbragt ute i solen. Ekte sørlandssommeridyll langt ute i september! På øvelsen jobbet vi med repertoaret til vår kommende konsert «Jorden rundt på 80 minutter» og finpusset litt på Bridge of Song-repertoaret før kveldens konsert. Via Vitae er i veldig stor grad drevet av medlemmene selv, og alle medlemmene er delt inn i ulike ansvarsgrupper som blir fornyet hver sommer. Denne gangen satte vi derfor av litt ekstra tid til å møtes i de nye gruppene og snakke om ansvarsfordeling og strategier for året som kommer. Spennende! Det ble en nok en fin Bridge of Song-konsert i Lillesand kirke på lørdagskvelden og hyggelig at så mange tok turen til tross for det fine sommerværet! På kvelden var det, i kjent Via Vitae-stil, taco-kveld, og vi var så heldige å få låne huset til foreldrene til Kristine i koret til dette. En hyggelig avslutning på en fin dag! På søndag deltok vi på gudstjeneste i Kristiansand domkirke, noe som var ekstra stas i og med at det var innsettelse av ny diakon denne søndagen. Det ble en flott avslutning på en nydelig Via Vitae-helg på Sørlandet. Vi takker for denne gangen og gleder oss allerede til neste sørlandstur!

Tilbakeblikk fra turné på Østlandet!

Konserten «Brigde of song» fremførte vi fem ganger i løpet av uka (31. juli – 4. august) i Norstrand kirke, Tønsberg domkirke, Moss Arena, Østre Fredrikstad kirke og Bragernes kirke. Denne gangen var vi så heldig å ha med oss en solist, tidligere sanger i Via Vitae, Ørjan Bruskeland Hinna, som nå er ansatt som tenor hos Den Norske Opera i Oslo.

Tittelen på denne konserten er hentet fra et stykke av den estiske komponisten Veljo Tormis (1930–2017). Bridge of Song, eller Laulusild, er skrevet som en bro mellom estisk og finsk språk og kultur. Sammen med Tormis’ stykke, har vi tatt med oss andre musikkstykker som danner en bro mellom språk, kulturer og tider. Den amerikanske komponisten Eric Whitacre (f. 1970) har skrevet moderne kormusikk til dikt av den persiske dikteren Rumi (1207–1273) og meksikaneren Octavio Paz (1914–1998), i engelske oversettelser. Vi har også latt oss inspirere mer av den sterke estiske kortradisjonen, og synger musikk av esterne Cyrillus Kreek (1889–1962) og Arvo Pärt (f. 1935). Via Vitae har også med norsk musikk i konserten og er stolte av å presentere Griegs Fire salmer, op. 74, i sin helhet.

Det har også blitt en god del tid til øvelser på nytt repertoar, og vi jobber nå med en ny konsert som har fått tittelen «Jorden rundt på 80 min». Her blir det spennende repertoar fra hele verden og vi har fått ekstra utfordringer med nye språk å synge på, som f.eks. gælisk.

Innimellom all syngingen har vi hatt det veldig koselig med felles måltider, matlaging og is på brygga i Tønsberg. Vi har også vært en dag på Tusenfryd, hatt årsmøte og sett på Eurovision for Choir.

Tilbakeblikk fra Stockholm!

14. – 16. juni tok Via Vitae turen over til Söta bror og Sjømannskirken i Stockholm. Vi ble velsignet med et strålende vær, og helgen ble derfor en skikkelig kick-start på sommeren! Grunnet diverse transportproblemer ble dessverre både vår kjære dirigent og en del av kormedlemmene en god del forsinket til øvelsesstart på fredagen, men heldigvis har vi mange rutinerte sangere i koret, så vi fikk til en god og konstruktiv fredagsøvelse, likevel. Vi overnattet i den flotte Hammarbykyrkjan, en liten T-banetur unna. På lørdagen finpusset vi på Bridge of Song-repertoaret som vi har jobbet med det siste året, men tok oss også tid til å utforske byen litt for de som hadde lyst til det. På kvelden hadde vi endelig premiere på Bridge of Song-konserten i Sjømannskirken og kunne si oss godt fornøyde med resultatet. Vi deltok også med sang på gudstjenesten dagen etter. Her var det også åpen kafé og utdeling av gratis pølser til alle oppmøtte. Alt i alt hadde vi en veldig flott helg, og vi reiser gjerne tilbake til Stockholm og Sjømannskirken ved en senere anledning!

Tilbakeblikk fra Stavanger!

22. – 24. mars besøkte Via Vitae Stavanger. Denne helgen arrangerte vi også gratis prøvehelg for nysgjerrige sangere, og vi fikk med oss hele 10 flotte prøvesangere og fikk rekrutterte inn nye medlemmer både i mannsrekka og kvinnerekka. På fredagen hadde vi en mix-konsert med kjent Via Vitae-repertoar i Klepp kyrkje. Dette var også en fin mulighet til å presentere koret for de potensielt nye sangerne våre. På lørdagen øvde vi i St. Johannes kirke sammen med alle prøvesangerne våre. Her fokuserte vi båre på Nord-repertoaret, som også var kveldens konsertprogram og det snart konsertklare Bridge of Song-repertoaret som vi bl.a. skal turnere med i sommer. Det ble en flott kveldskonsert hvor de dyktige prøvesangerne våre også slang seg med på mye av det vi hadde jobbet med denne dagen. Etter konserten hadde vi tradisjonen tro taco-kveld, og denne gangen også med en artig lag-quiz. Helgen ble avsluttet med gudstjenestedeltakelse i St. Johanneskirken, hvor vi bidro med musikk både i form av salmer og liturgi, og i tillegg noe eget repertoar.

.

2018

.

Tilbakeblikk fra Bergen!

16. – 18. november besøkte vi Biskopshavn kirke i Bergen. Koret møttes fredag kveld for å øve på et nytt repertoar bestående av kjærlighetssanger på ulike språk, norsk, engelsk, finsk og estisk for å nevne noe. Vi startet lørdagen med å øve sammen med ungdomskoret i Biskopshavn kirke, og sang sammen med dem på gudstjenesten på søndag. Lørdagen øvet vi videre på vårt nye repertoar med musikk av Pärt, Withacre, Vaughan Williams og Kreek før vi sang konsert på kvelden. Vi avsluttet lørdagskvelden som vi pleier med taco og god stemning.

Tilbakeblikk fra Tingvoll!

7. – 9. september besøkte vi Tingvoll på Nordmøre. Vi ble innkvartert hos forskjellige lokale familier som ordnet og fikset ting for oss hele helgen. Fredagskveld hadde vi øvelse på menighetshuset. Lørdag gikk også stort sett med til øving både på det nye repertoaret og på konsertrepertoar. Konserten fant sted i flotte Tingvoll kyrkje fra 1100-tallet, og vi framførte vårt Nord-repertoar. På kvelden ble det, som sist vi besøkte Tingvoll, taco på den koselige familiegården til familien Turøy. Søndag sang vi på gudstjenesten i Tingvoll kyrkje, fikk god lunsj i den gamle presteboligen, før vi måtte si takk for oss for denne gang.

Tilbakeblikk fra Tallinn!

27. juli – 5. august deltok vi på korfestivalen Europa Cantat, i Tallinn, Estland. Her fikk vi mange store musikalske opplevelser, både som sangere og som publikum. De fire første dagene øvde vi sammen med Norges Ungdomskor og Sveriges Ungdomskör på et atelier kalt D2 Around the Baltic Sea, under ledelse av den meget dyktige tyske dirigenten Florian Helgath. Repertoaret vi sang var Tykus Tykus av Vaclovas Augustinas, Vespers av Rachmaninoff og Canticum Calamitatis Maritimae av Jaakko Mäntyjärvi. Dette ble framført på konsert i St.John’s Church ved Freedom’s Square tirsdag ettermiddag. De resterende fire dagene kunne vi velge individuelt blant ulike endags-atelierer og Via Vitae-sangere kastet seg ut i både gregoriansk sang, beatboxing, popsang, meditativ sang, estisk musikk og mye mer. Vi hadde også tre konserter med Via Vitaes eget Nord-repertoar, øvelser med nytt repertoar for 2019, og vi fikk gjennomført et årsmøte. Fredag kveld fikk vi sammen med flere tusen andre festivalsangere oppleve en stor og flott festkonsert på Tallinns kjente Lauluväljak, Song Festival Grounds, hvor Sangrevolusjonen (87-91) fant sted. Vi er takknemlige for ti fine dager fylt med sang, sol og dyktige sangere og dirigenter fra hele verden. Vi har kost oss med gjensyn med gamle venner fra Europa Cantat i Pecs 2015, og fått mange nye venner i løpet av festivalen. Takk til alle som gjorde Europa Cantat XX til en fantastisk sommersamling!

Tilbakeblikk fra Oslo!

13. – 15. april var vi tilbake i Oslo. På fredagen hadde vi konsert i Skøyen kirke med Walkabout-repertoar til glede og latter for publikum. Ettersom neste samling er i Tallinn med deltakelse på korfestivalen Europa Cantat brukte vi store deler av helgen til å øve inn vårt nye nordiske repertoar. Vi øvde blant annet på Song of praise av Knut Nystedt, Ubi Caritas av Ola Gjeilo, Vigils av Marcus Paus, Rondo Lapponico av Gunnar Hahn og bånsullene Gjendines bånlåt og Lite Bane. Vi tok oss også tid til å delta i forsøket på å sette verdensrekord for største operakor på Operataket lørdag formiddag. Vi venter fortsatt på resultatet, men det var utrolig gøy å synge Slavekoret fra Nabucco av Verdi sammen med over 3000 mennesker!

Tilbakeblikk fra Rakkestad!

26. – 28. januar var vi på besøk i Østfold hos våre gode venner i Rakkestad. Vi ankom Rakkestad fredag kveld for å øve på repertoaret til vår nye konsertprogram “Walkabout – på stiene i musikalsk utmark”, som vi fremførte i Rakkestad kirke lørdag kveld. Konserten besto av kjente sanger i ny drakt, eldre og nyere musikk, talekor og en god dose humor. Konserten var godt besøkt og publikum humret seg gjennom konserten. I løpet av helgen øvde vi på et helt nytt repertoar som vi tar med oss til Tallinn og vil presentere under kor-festivalen Europa Cantat. På søndagen deltok vi på gudstjeneste i Fredrikstad domkirke hvor vi fremførte Messe for dobbeltkor av Frank Martin. En helg med mye varierende repertoar og godt stemning!

.

2017

.

Tilbakeblikk fra Bergen!johanneskirken

27. – 29. oktober besøkte Via Vitae Bergen for å holde konsert sammen med Sankta Sunniva Kammerkor, populært kalt StaS. Fredagskvelden gikk med til øvelser i flotte Nykirken. Vi ble blandet godt sammen med koristene i StaS under fellesøvelsene, og hørte fort at det kom til å bli et mektig og flott lydbilde på konserten, med rundt 50 korister samlet. Lørdag øvde vi i Johanneskirken. Først alene, og deretter sammen med StaS. Lørdag kveld holdt vi felleskonsert der, med tittelen “Lux Aeterna”. Stas sin avdeling bestod av det flotte verket Lux Aeterna av Morten Lauridsen, hvor vi fikk være med på en av satsene. Deretter gjorde vi en avdeling med “Voices of Autumn” av Jackson Hill (aktuell på vår kommende CD “Himmeldraumen”) i tillegg til “Funeral Ikos” av John Tavener, og “Kyrie” + “Credo” fra Messe for dobbeltkor av Frank Martin. Vi avsluttet konserten med fellesnumrene “Richte mich Gott” og “Herr, sei gnädig” av Mendelssohn; og avsluttet samarbeidet (for denne gang) med StaS med fellesmiddag, kaffe og allsang. Håper det ikke blir lenge til neste gang vi samarbeider! Søndag fikk vi bruke lokaler på Griegakademiet til å øve på vår rytmiske konsert “Walkabout” som kommer til neste år. Alt i alt – en flott helg i Bergen!

Tilbakeblikk fra CD-innspilling i Oslo!20526208_1434882473254495_3225928374570297205_n

31. juli – 6. august møttes vi i Jar kirke for å spille inn cd med sanger fra vår konsert «Himmeldraumen». Hver dag startet vi med oppvarming kl. 08.30, og jobbet flittig med vår dyktige produsent Åsgeir Grong fra kl. 09.00 til kl. 16.00. Lørdag var vår siste innspillingsdag og da fikk vi besøk av Haakon Strøm som leste inn tekst på et av stykkene våre. Å spille inn en cd var moro, spennende, lærerikt, og ikke minst hardt arbeid. Vi gleder oss til å høre resultatet! Det vil komme oppdateringer på nettsiden og facebook når cd`en er ferdig, og selvfølgelig muligheter til å kjøpe den. Ettermiddagene våre var ganske varierte denne uka og besto av rebusløp, fotografering til cd-coveret og litt avslapping. Vi hadde også konsert i Gamle Aker kirke på fredag kveld, og på lørdag tok vi en velfortjent middag på restaurant. For en innholdsrik og spennende uke!

Tilbakeblikk fra Alta!

10. – 12. mars la vi kursene våre mot Alta med den vakre Nordlyskatedralen, den spennende starten på Finnmarksløpet, samt den lokale Borealis Vinterfestivalen hvor vår «Himmeldraumen»-konsert var et innslag. På lørdagen inviterte vi altså alle som ønsket til å høre vår konsert i den flotte kirken som både utvendig og innvendig viser frem inspirasjonen fra nordlyset. Vi fikk også møte Nordlyskatedralens Ungdomskantori og samarbeidet med disse flotte ungdommene på søndagens gudstjeneste.

Treenighetsrosen –bildemaleri bak alteret i Skøyen kirke

Tilbakeblikk fra Oslo!

27. – 29. januar møttes vi i Oslo for å ha konsert i Skedsmo og Skøyen kirke. Under denne samlingen overnattet vi privat hos medlemmer av koret, venner eller familie i Oslo. Vår første konsert var på fredagen i Skedsmo kirke. Der fremførte vi et utvalg av sanger vi har sunget gjennom fjoråret. Publikum fikk høre både klassisk, nasjonalromantisk og litt gospel. På lørdagen øvet vi på nytt rytmisk repertoar før vi holdt vår konsert «Himmeldraumen» for en nesten fullsatt Skøyen kirke. Med oss hadde vi Haakon Strøm som forteller. På søndagen gjennomførte vi en prøvesang for nye medlemmer før vi dro hjem til hvert vårt sted.

.

2016

.

Tilbakeblikk fra Kristiansand!

4. – 6. november besøkte vi Kristiansand og Kristiansand Domkirke. Denne gangen hadde vi planlagt en samarbeidskonsert på lørdag sammen med Kristiansand Domkor og Kristiansand Frikirkes Kammerkor for å synge Frank Martins messe for to kor, samt noen perler av Brahms, Britten, Holst, Hovland og Tavener. Et ubeleilig sludd- og snøvær satte ingen stopper hverken for oss eller lydhøre sørlendinger. Til gudstjenesten på søndag sang vi sammen med Kristiansand Domkor og lot Egil Hovlands Allehelgensmesse og en Allehelgensmotett av Bjarne Sløgedal klinge under domkirkens nygotiske buer.

Tilbakeblikk fra Stavanger!14468210_1173715676021701_5318836204627107746_o

Helgen 23. – 25. september dro vi til Stavanger. På fredagen hadde vi premiere på vår nye konsert Himmeldraumen i Grødem kirke. En klassisk konsert med himmelsk repertoar sydd sammen med tekster lest av Kjell Inge Torgersen. På lørdagen sang vi en spirituals-konsert i Kampen kirke før vi hygget oss med pizza hjemme hos foreldrene til en i koret. På søndagen deltok vi med sang på gudstjeneste i Stavanger domkirke før vi dro hjem igjen.

Tilbakeblikk fra Fangekasa!

30. juni – 3. juli var vi på Fangekasa i Aremark for å delta med sang på deres årlige bibelcamp. Vi deltok på et stormøte fredag kveld og holdt vår egen konsert rett etter møtet. Repertoaret besto for det meste av spirituals og bedehussalmer. Vi fikk også god tid til å øve inn nytt repertoar, og noe av det fremførte vi på gudstjenesten på søndagen før vi dro hjem igjen.

Tilbakeblikk fra Gjøvik!

8. – 10. april tok vi turen til Gjøvik. Vi startet helgen med en feel the spirit-konsert på Viken Folkehøgskole. På lørdagen øvet vi på messe for dobbeltkor av Frank Martin, som vi fremførte på kvelden sammen med Vestoppland kammerkor og deres dirigent Marit Tøndel Bodsberg. Vi avsluttet helgen med å reise til Biri kirke søndag morgen og deltok med sang på gudstjenesten.

2016 Jeløy Frank MartinTilbakeblikk fra Jeløy!

Helgen 29. – 31. januar besøkte vi Jeløya i Moss. Fredag kveld holdt vi konsert i Jeløy kirke mens resten av helgen gikk til innstudering av Frank Martins messe for dobbeltkor. Dette blir storslått kormusikk vi vil invitere dere til å nyte på flere av våre kommende konserter!

.

2015

.

Tilbakeblikk fra Oslo!

Helgen 6. – 8. november besøkte vi Nordstrand i Oslo for å holde en samarbeidskonsert med Nordstrand kirkekor og deres dirigent Liv Marie Hofseth. Repertoaret bestod av sanger av Knut Nysted, Edvard Grieg eller med tilsvarende karakter. Dette passet fint i Nordstrands vakkert ombyggede kirke.

Tilbakeblikk fra Førde!

18. – 20. september dro vi til Førde for å synge sammen med Førde kyrkjes jentekor og deres dirigent Gro Anthun. Det var gøy og spennende å synge sammen med så unge sangere fra et søsterkor tilknyttet Ung Kirkesang.

Tilbakeblikk fra Ungarn!

24. – 31. juli dro vi på et lite eventyr til Pécs, Ungarn, hvor det ble arrangert det nittende Europa Cantat. På denne linken kan man høre opptak av Via Vitae under festivalen. Vår kjære dirigent fikk også nyte godt av festivalens eget program for dirigenter og komponister.

Tilbakeblikk fra Kristiansand!

13. – 15. mars dro vi til Sørlandets hovedstad, Kristiansand. Her holdt vi en konsert sammen med Kristiansand frikirkes kammerkor i Kristiansand frikirke, og en egen konsert i Søm kirke. Ikke bare det, men vi benyttet også helgen til å ha en folketone-workshop ledet av Marit Bjørkøy.

Tilbakeblikk fra Bergen!

Helgen 23. – 25. januar besøkte vi både Sælen kirke og Åsane kirke ved Bergen. Denne gangen bestemte oss for å bruke et helnorskt repertoar med folketoner, salmer, nasjonalromantisk musikk, med mer.

.

2014

 • Majorstua (Oslo) og Jeløy (Moss), 14.-16. november
 • Tingvoll (Nordmøre), 12. – 14. september
 • Kristiansand/Sørlandet, 28. juli – 3. august
 • Haugesund, 28. – 30. mars
 • Kristiansand, 7. – 9. februar

2013

 • Oslo og Rakkestad, 22. – 24. november
 • Bergen, 4. – 6. oktober
 • Kristiansand, 27. – 28 september
 • Finland, 22. – 28. juli
 • Oslo og Rakkestad, 19. – 21. april
 • Kristiansand (Påske), 27. – 31. mars
 • Mandal og Kristiansand, 1.-3. februar

2012

 • Trondheim, 9. – 11. november
 • Bredtvet, 21.-23. september
 • Fangekasa og Skårer, 7.-12. juli
 • Hamar og Toten, 13.-15. april
 • Kristiansand (Påske), 4.-8. april
 • Stavanger, 3. – 5. februar

2011

 • Oslo, 11. – 13. november
 • Kristiansand, 9. – 11. september
 • Finland, 18. – 25. juli
 • Harstad, 1. – 3. april
 • Bergen, 4. – 6. februar

2010

 • Svarstad, 26. – 28. november
 • Førde, 22. – 24. oktober
 • Tallinn, 28. juni – 4. juli
 • Kristiansand, 9. – 11. april
 • Toneheim fhs, 5. – 7. februar

2009

 • Svarstad, 20. – 22. november
 • Kristiansand, 15. – 19. juli
 • Sauda, 27. – 29. mars
 • Viken Folkehøgskole, 9. – 11. januar

2008

 • Nordstrand, 10. – 12. oktober
 • Lista, 16. – 20. juli
 • Nøtterøy, 28. – 30. mars
 • Leirfjord, 1. – 3. februar

2007

 • Lillesand, 19. – 21. oktober
 • Stavanger, 24. – 29. juli
 • Sauda, 13. – 15. april
 • Nordstrand, 2. – 4. februar

2006

 • Åsane, 1. – 3. desember
 • Lofthus, 15. – 17 september
 • Larvik, 29. juni – 3. juli
 • Sveio, 31. mars – 2. april
 • Kristiansand, 13. – 15. januar

2005

 • Haugesund, 18. – 20. november
 • Stavanger, 9. – 11. september
 • Søgne, 1. – 5. juli
 • Sandnes, 1. – 3. april

2004

 • Borgund, 5. – 7. november
 • Mandal, 24. – 28. juni
 • Haugesund, 19. – 21. mars

2003

 • Tjølling (Prøvesamling), 28. – 30. november