Tidligere

 

Dette er våre tidligere samlinger

2018

Tilbakeblikk fra Bergen!

16. – 18. november besøkte vi Biskopshavn kirke i Bergen. Koret møttes fredag kveld for å øve på et nytt repertoar bestående av kjærlighetssanger på ulike språk, norsk, engelsk, finsk og estisk for å nevne noe. Vi startet lørdagen med å øve sammen med ungdomskoret i Biskopshavn kirke, og sang sammen med dem på gudstjenesten på søndag. Lørdagen øvet vi videre på vårt nye repertoar med musikk av Pärt, Withacre, Vaughan Williams og Kreek før vi sang konsert på kvelden. Vi avsluttet lørdagskvelden som vi pleier med taco og god stemning.

Tilbakeblikk fra Tingvoll!

– kommer snart! –

Tilbakeblikk fra Tallinn!

27. juli – 5. august deltok vi på korfestivalen Europa Cantat, i Tallinn, Estland. Her fikk vi mange store musikalske opplevelser, både som sangere og som publikum. De fire første dagene øvde vi sammen med Norges Ungdomskor og Sveriges Ungdomskör på et atelier kalt D2 Around the Baltic Sea, under ledelse av den meget dyktige tyske dirigenten Florian Helgath. Repertoaret vi sang var Tykus Tykus av Vaclovas Augustinas, Vespers av Rachmaninoff og Canticum Calamitatis Maritimae av Jaakko Mäntyjärvi. Dette ble framført på konsert i St.John’s Church ved Freedom’s Square tirsdag ettermiddag. De resterende fire dagene kunne vi velge individuelt blant ulike endags-atelierer og Via Vitae-sangere kastet seg ut i både gregoriansk sang, beatboxing, popsang, meditativ sang, estisk musikk og mye mer. Vi hadde også tre konserter med Via Vitaes eget Nord-repertoar, øvelser med nytt repertoar for 2019, og vi fikk gjennomført et årsmøte. Fredag kveld fikk vi sammen med flere tusen andre festivalsangere oppleve en stor og flott festkonsert på Tallinns kjente Lauluväljak, Song Festival Grounds, hvor Sangrevolusjonen (87-91) fant sted. Vi er takknemlige for ti fine dager fylt med sang, sol og dyktige sangere og dirigenter fra hele verden. Vi har kost oss med gjensyn med gamle venner fra Europa Cantat i Pecs 2015, og fått mange nye venner i løpet av festivalen. Takk til alle som gjorde Europa Cantat XX til en fantastisk sommersamling!

Tilbakeblikk fra Oslo!

13. – 15. april var vi tilbake i Oslo. På fredagen hadde vi konsert i Skøyen kirke med Walkabout-repertoar til glede og latter for publikum. Ettersom neste samling er i Tallinn med deltakelse på korfestivalen Europa Cantat brukte vi store deler av helgen til å øve inn vårt nye nordiske repertoar. Vi øvde blant annet på Song of praise av Knut Nystedt, Ubi Caritas av Ola Gjeilo, Vigils av Marcus Paus, Rondo Lapponico av Gunnar Hahn og bånsullene Gjendines bånlåt og Lite Bane. Vi tok oss også tid til å delta i forsøket på å sette verdensrekord for største operakor på Operataket lørdag formiddag. Vi venter fortsatt på resultatet, men det var utrolig gøy å synge Slavekoret fra Nabucco av Verdi sammen med over 3000 mennesker!

Tilbakeblikk fra Rakkestad!

26. – 28. januar var vi på besøk i Østfold hos våre gode venner i Rakkestad. Vi ankom Rakkestad fredag kveld for å øve på repertoaret til vår nye konsertprogram “Walkabout – på stiene i musikalsk utmark”, som vi fremførte i Rakkestad kirke lørdag kveld. Konserten besto av kjente sanger i ny drakt, eldre og nyere musikk, talekor og en god dose humor. Konserten var godt besøkt og publikum humret seg gjennom konserten. I løpet av helgen øvde vi på et helt nytt repertoar som vi tar med oss til Tallinn og vil presentere under kor-festivalen Europa Cantat. På søndagen deltok vi på gudstjeneste i Fredrikstad domkirke hvor vi fremførte Messe for dobbeltkor av Frank Martin. En helg med mye varierende repertoar og godt stemning!

2017

Tilbakeblikk fra Bergen!johanneskirken

27. – 29. oktober besøkte Via Vitae Bergen for å holde konsert sammen med Sankta Sunniva Kammerkor, populært kalt StaS. Fredagskvelden gikk med til øvelser i flotte Nykirken. Vi ble blandet godt sammen med koristene i StaS under fellesøvelsene, og hørte fort at det kom til å bli et mektig og flott lydbilde på konserten, med rundt 50 korister samlet. Lørdag øvde vi i Johanneskirken. Først alene, og deretter sammen med StaS. Lørdag kveld holdt vi felleskonsert der, med tittelen “Lux Aeterna”. Stas sin avdeling bestod av det flotte verket Lux Aeterna av Morten Lauridsen, hvor vi fikk være med på en av satsene. Deretter gjorde vi en avdeling med “Voices of Autumn” av Jackson Hill (aktuell på vår kommende CD “Himmeldraumen”) i tillegg til “Funeral Ikos” av John Tavener, og “Kyrie” + “Credo” fra Messe for dobbeltkor av Frank Martin. Vi avsluttet konserten med fellesnumrene “Richte mich Gott” og “Herr, sei gnädig” av Mendelssohn; og avsluttet samarbeidet (for denne gang) med StaS med fellesmiddag, kaffe og allsang. Håper det ikke blir lenge til neste gang vi samarbeider! Søndag fikk vi bruke lokaler på Griegakademiet til å øve på vår rytmiske konsert “Walkabout” som kommer til neste år. Alt i alt – en flott helg i Bergen!

Tilbakeblikk fra CD-innspilling i Oslo!20526208_1434882473254495_3225928374570297205_n

31. juli – 6. august møttes vi i Jar kirke for å spille inn cd med sanger fra vår konsert «Himmeldraumen». Hver dag startet vi med oppvarming kl. 08.30, og jobbet flittig med vår dyktige produsent Åsgeir Grong fra kl. 09.00 til kl. 16.00. Lørdag var vår siste innspillingsdag og da fikk vi besøk av Haakon Strøm som leste inn tekst på et av stykkene våre. Å spille inn en cd var moro, spennende, lærerikt, og ikke minst hardt arbeid. Vi gleder oss til å høre resultatet! Det vil komme oppdateringer på nettsiden og facebook når cd`en er ferdig, og selvfølgelig muligheter til å kjøpe den. Ettermiddagene våre var ganske varierte denne uka og besto av rebusløp, fotografering til cd-coveret og litt avslapping. Vi hadde også konsert i Gamle Aker kirke på fredag kveld, og på lørdag tok vi en velfortjent middag på restaurant. For en innholdsrik og spennende uke!

Tilbakeblikk fra Alta!

10. – 12. mars la vi kursene våre mot Alta med den vakre Nordlyskatedralen, den spennende starten på Finnmarksløpet, samt den lokale Borealis Vinterfestivalen hvor vår «Himmeldraumen»-konsert var et innslag. På lørdagen inviterte vi altså alle som ønsket til å høre vår konsert i den flotte kirken som både utvendig og innvendig viser frem inspirasjonen fra nordlyset. Vi fikk også møte Nordlyskatedralens Ungdomskantori og samarbeidet med disse flotte ungdommene på søndagens gudstjeneste.

Treenighetsrosen –bildemaleri bak alteret i Skøyen kirke

Tilbakeblikk fra Oslo!

27 – 29. januar møttes vi i Oslo for å ha konsert i Skedsmo og Skøyen kirke. Under denne samlingen overnattet vi privat hos medlemmer av koret, venner eller familie i Oslo. Vår første konsert var på fredagen i Skedsmo kirke. Der fremførte vi et utvalg av sanger vi har sunget gjennom fjoråret. Publikum fikk høre både klassisk, nasjonalromantisk og litt gospel. På lørdagen øvet vi på nytt rytmisk repertoar før vi holdt vår konsert «Himmeldraumen» for en nesten fullsatt Skøyen kirke. Med oss hadde vi Haakon Strøm som forteller. På søndagen gjennomførte vi en prøvesang for nye medlemmer før vi dro hjem til hvert vårt sted.

2016

Tilbakeblikk fra Kristiansand!

4. til 6. november besøkte vi Kristiansand og Kristiansand Domkirke. Denne gangen hadde vi planlagt en samarbeidskonsert på lørdag sammen med Kristiansand Domkor og Kristiansand Frikirkes Kammerkor for å synge Frank Martins messe for to kor, samt noen perler av Brahms, Britten, Holst, Hovland og Tavener. Et ubeleilig sludd- og snøvær satte ingen stopper hverken for oss eller lydhøre sørlendinger. Til gudstjenesten på søndag sang vi sammen med Kristiansand Domkor og lot Egil Hovlands Allehelgensmesse og en Allehelgensmotett av Bjarne Sløgedal klinge under domkirkens nygotiske buer.

Tilbakeblikk fra Stavanger!14468210_1173715676021701_5318836204627107746_o

Helgen 23. – 25. september dro vi til Stavanger. På fredagen hadde vi premiere på vår nye konsert Himmeldraumen i Grødem kirke. En klassisk konsert med himmelsk repertoar sydd sammen med tekster lest av Kjell Inge Torgersen. På lørdagen sang vi en spirituals-konsert i Kampen kirke før vi hygget oss med pizza hjemme hos foreldrene til en i koret. På søndagen deltok vi med sang på gudstjeneste i Stavanger domkirke før vi dro hjem igjen.

Tilbakeblikk fra Fangekasa!

30. juni til 3. juli var vi på Fangekasa i Aremark for å delta med sang på deres årlige bibelcamp. Vi deltok på et stormøte fredag kveld og holdt vår egen konsert rett etter møtet. Repertoaret besto for det meste av spirituals og bedehussalmer. Vi fikk også god tid til å øve inn nytt repertoar, og noe av det fremførte vi på gudstjenesten på søndagen før vi dro hjem igjen.

Tilbakeblikk fra Gjøvik!

8. – 10. april tok vi turen til Gjøvik. Vi startet helgen med en feel the spirit-konsert på Viken Folkehøgskole. På lørdagen øvet vi på messe for dobbeltkor av Frank Martin, som vi fremførte på kvelden sammen med Vestoppland kammerkor og deres dirigent Marit Tøndel Bodsberg. Vi avsluttet helgen med å reise til Biri kirke søndag morgen og deltok med sang på gudstjenesten.

2016 Jeløy Frank MartinTilbakeblikk fra Jeløy!

Helgen 29. – 31. januar besøkte vi Jeløya i Moss. Fredag kveld holdt vi konsert i Jeløy kirke mens resten av helgen gikk til innstudering av Frank Martins messe for dobbeltkor. Dette blir storslått kormusikk vi vil invitere dere til å nyte på flere av våre kommende konserter!

 

2015

Tilbakeblikk fra Oslo!

Helgen 6. – 8. november besøkte vi Nordstrand i Oslo for å holde en samarbeidskonsert med Nordstrand kirkekor og deres dirigent Liv Marie Hofseth. Repertoaret bestod av sanger av Knut Nysted, Edvard Grieg eller med tilsvarende karakter. Dette passet fint i Nordstrands vakkert ombyggede kirke.

Tilbakeblikk fra Førde!

18. – 20. september dro vi til Førde for å synge sammen med Førde kyrkjes jentekor og deres dirigent Gro Anthun. Det var gøy og spennende å synge sammen med så unge sangere fra et søsterkor tilknyttet Ung Kirkesang.

Tilbakeblikk fra Ungarn!

24. – 31. juli dro vi på et lite eventyr til Pécs, Ungarn, hvor det ble arrangert det nittende Europa Cantat. På denne linken kan man høre opptak av Via Vitae under festivalen. Vår kjære dirigent fikk også nyte godt av festivalens eget program for dirigenter og komponister.

Tilbakeblikk fra Kristiansand!

13. – 15. mars dro vi til Sørlandets hovedstad, Kristiansand. Her holdt vi en konsert sammen med Kristiansand frikirkes kammerkor i Kristiansand frikirke, og en egen konsert i Søm kirke. Ikke bare det, men vi benyttet også helgen til å ha en folketone-workshop ledet av Marit Bjørkøy.

Tilbakeblikk fra Bergen!

Helgen 23.-25. januar besøkte vi både Sælen kirke og Åsane kirke ved Bergen. Denne gangen bestemte oss for å bruke et helnorskt repertoar med folketoner, salmer, nasjonalromantisk musikk, med mer.

 

 

2014

 • Majorstua (Oslo) og Jeløy (Moss), 14.-16. november
 • Tingvoll (Nordmøre), 12. – 14. september
 • Kristiansand/Sørlandet, 28. juli – 3. august
 • Haugesund, 28. – 30. mars
 • Kristiansand, 7. – 9. februar

2013

 • Oslo og Rakkestad, 22. – 24. november
 • Bergen, 4. – 6. oktober
 • Kristiansand, 27. – 28 september
 • Finland, 22. – 28. juli
 • Oslo og Rakkestad, 19. – 21. april
 • Kristiansand (Påske), 27. – 31. mars
 • Mandal og Kristiansand, 1.-3. februar

2012

 • Trondheim, 9. – 11. november
 • Bredtvet, 21.-23. september
 • Fangekasa og Skårer, 7.-12. juli
 • Hamar og Toten, 13.-15. april
 • Kristiansand (Påske), 4.-8. april
 • Stavanger, 3. – 5. februar

2011

 • Oslo, 11. – 13. november
 • Kristiansand, 9. – 11. september
 • Finland, 18. – 25. juli
 • Harstad, 1. – 3. april
 • Bergen, 4. – 6. februar

2010

 • Svarstad, 26. – 28. november
 • Førde, 22. – 24. oktober
 • Tallinn, 28. juni – 4. juli
 • Kristiansand, 9. – 11. april
 • Toneheim fhs, 5. – 7. februar

2009

 • Svarstad, 20. – 22. november
 • Kristiansand, 15. – 19. juli
 • Sauda, 27. – 29. mars
 • Viken Folkehøgskole, 9. – 11. januar

2008

 • Nordstrand, 10. – 12. oktober
 • Lista, 16. – 20. juli
 • Nøtterøy, 28. – 30. mars
 • Leirfjord, 1. – 3. februar

2007

 • Lillesand, 19. – 21. oktober
 • Stavanger, 24. – 29. juli
 • Sauda, 13. – 15. april
 • Nordstrand, 2. – 4. februar

2006

 • Åsane, 1. – 3. desember
 • Lofthus, 15. – 17 september
 • Larvik, 29. juni – 3. juli
 • Sveio, 31. mars – 2. april
 • Kristiansand, 13. – 15. januar

2005

 • Haugesund, 18. – 20. november
 • Stavanger, 9. – 11. september
 • Søgne, 1. – 5. juli
 • Sandnes, 1. – 3. april

2004

 • Borgund, 5. – 7. november
 • Mandal, 24. – 28. juni
 • Haugesund, 19. – 21. mars

2003

 • Tjølling (Prøvesamling), 28. – 30. november